Frisian Sailing Company

Uw verblijf aan boord van de Sterrenwind

Personen

    
    
   
Afvaarthaven: Lemmer. Andere havens in overleg mogelijk

Sterrenwind 02

Uw verblijf aan boord van de Sterrenwind staat in het teken van actie en ontspanning. Actie aan dek om gezamenlijk het schip naar de volgende haven toe te zeilen. En na een dag met de frisse wind om uw hoofd vindt u ontspanning aan dek of onder dek in de lichte, ruime salon.

Gezinnen, familie- en vriendengroepen voelen zich direct thuis aan boord. De lichte, ruime salon biedt plaats aan alle gasten. En in de grote, open keuken bereidt u eenvoudig de maaltijden voor een grotere groep, van voedzame stampotten tot culinaire hoogstandjes.
Door de hoge reling en het grote zitgedeelte aan dek is het schip geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen.
Aan dek kunnen ook kleinere kinderen onder begeleiding meehelpen. En wanneer u ons het gewicht van de kinderen voor afvaart doorgeeft zijn de kinderzwemvesten aan boord.
 

Sterrenwind-dek

Met uw bedrijf er even tussen uit of een nieuwe koers met een teambuilding? Ook dat kan aan boord van de Sterrenwind! We organiseren uw dagtocht met of zonder catering, een vrijdagmiddagborrel aan boord of een (meerdaagse) teambuilding.

De afwisseling van activiteiten, ontspanning, pittoreske watersportplaatsjes en het gezelschap aan boord zorgen tezamen voor een unieke beleving voor jong en oud. 
    
     
   

Zeilen op de Sterrenwind

Lemstersluis

Thuishaven van de Sterrenwind in de zomer is Lemmer. Vanuit Lemmer kunt u alle kanten op: zeilen op het IJsselmeer, de Waddenzee en op de Friese binnenwateren. Gezellige kustplaatsjes als Enkhuizen, Hoorn, Medemblik en Workum zijn een mogelijke bestemming tijdens een weekendtocht. Tijdens langere tochten (>3 dagen) kunt u bij geschikte weersomstandigheden naar de Waddenzee zeilen en aanleggen op één van de eilanden.
Ook de meren en kanalen in Friesland bieden een afwisselend vaargebied. Typisch Friese watersportplaatsen als Heeg, Sneek of Grou bieden u gezelligheid en afwisseling. Ook op de Friese meren kan met de Sterrenwind actief gezeild worden.
Bekijk het vaargebied

Zoals op al onze schepen is zeilervaring niet noodzakelijk. De bemanning maakt u wegwijs aan boord. 
  
    

Indeling

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

Door de grote ramen aan de achterkant van de salon en het grote glazen luik is de salon enorm licht. De open kombuis (keuken) is uitgerust met een 6-pits gasfornuis met oven, twee tafelmodel koelkasten, een tafelmodel vriezer en alle benodigde potten en pannen. Qua equipement bereidt u hier zonder probleem culinaire hoogstandje toe. Mocht u culinair niet zo begaafd zijn, bieden wij u graag volledige verzorging door onze keukenprins of -prinses.

In de salon bevindt zich een kleine bar met biertapinstallatie en een tafelmodel koelkast voor heerlijke koele drankjes. Aan de vier grote tafels met banken langs de wand en stoelen is genoeg plaats voor 28 gasten. Er is een muziekinstallatie aanwezig.

De in totaal 10 meerpersoons hutten zijn ruim opgezet. Alle hutten beschikken over een wastafel met koud en warm water. Ook een stopcontact voor het opladen van mobiele telefoons en camera's vindt u in iedere hut.

Faciliteiten Sterrenwind

Geschiedenis van de Sterrenwind

Het schip is gebouwd in 1909 op de werf van Hendrik Appelo in Zwartsluis onder de naam Rijn-Zeevaart. In de jaren 1943 - 1945 zeilde het schip voor de Voedselvoorziening met suikerbieten, aardappels en groenten naar Amsterdam. De lading lag veelal open aan dek, zodat de bevolking zelf voedsel kon pakken.    
In de jaren '50 en '60 voer het schip als vrachtschip zonder masten op de Nederlandse wateren. In 1996 werd het schip omgebouwd tot zeilend charterschip. De huidige eigenaar het schip in 2018, renoveerde het en  noemde het naar een natuurverschijnsel, Sterrenwind.

Faciliteiten
Personen
Blank 1400 x 200 geel
  • 10 ruime hutten
  • Gezellige salon met biertapinstallatie
  • Grote, goed uitgeruste keuken
  • Ruime zitkuip aan dek

Vergelijkbare schepen

Beantra

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28

Beantra

Tweemastklipper - Lemmer
40
28
Alida

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24

Alida

Keenaak - Harlingen
35
24
Gaia

Gaia

Tweemastklipper - Lemmer
40
32

Gaia

Tweemastklipper - Lemmer
40
32
Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34